Hopp til hovedinnhold

Tips noen om denne nettsiden


Laster
* Du må skrive inn 2 gyldige e-postadresser
Ditt tips er sendt
Det oppstod en uventet feil. Vennligst forsøk på nytt senere
Lukk

Barns rett til personvern - frokostseminar om bilder av barn på nett

Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen inviterer til frokostseminar om bilder av barn på nett, tirsdag 7. februar. På seminaret vil vi problematisere bildedeling av barn, samt lansere filmer og nytt veiledningsmateriell.

Sted: Litteraturhuset (Kjelleren)
Tid: 7. februar, kl 8.30-11.00 (Frokost serveres kl. 8.30, seminaret starter kl. 9.00)
Påmelding: via Senter for IKT i utdanningen sine nettsider (Seminaret er gratis)

Den 7. februar er det den internasjonale Safer Internet Day, en dag som markeres hvert år i over 100 land. Dagen er dedikert til barn og unges bruk av internett, og i år er mottoet: ”Be the change – unite for a better Internet”.

I dagens samfunn blir barnas oppvekst grundig dokumentert enten de er sammen med familie eller de er på skolen, i barnehagen eller på fritidsaktiviteter. Bildene deles enkelt ved hjelp av digitale verktøy og tjenester. Det er imidlertid mange grunner til å reflektere over denne praksisen, og vi velger å benytte årets Safer Internet Day til å fremheve barns rett til personvern med et frokostseminar, samt lansering av mye nytt materiell.

Program for dagen:

  • Velkommen ved Bjørn Erik Thon, direktør Datatilsynet og Trond Ingebretsen, direktør Senter for IKT i utdanningen
  • God praksis med bilder i barnehagen, Mona Nicolaysen
  • Barn og personvern, Sara Eline Grønvold, JURK
  • En angrende mammabloggers refleksjoner, Mariann Johansen
  • Premierevisning av nye filmer og nytt veiledningshefte

Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern og digital dømmekraft, og drives av Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet. Her finner du fagstoff, diskusjonsoppgaver, filmer og mye annet om personvern, uønskede hendelser, kildekritikk og sosiale medier. I 2017 feirer prosjektet 10-årsjubileum, og frokostseminaret er en av flere markeringer av dette jubileet.

"Safer Internet Day" organiseres av Insafe, som ligger under EU-kommisjonens Safer Internet Program. Formålet er å skape bevissthet rundt barn og unges bruk av Internett slik at de får en tryggere digital hverdag.

Vel møtt!

Til toppen