Hopp til hovedinnhold

Krenket på nett?

Slettmeg.no er en råd– og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. Ta kontakt med dem om du trenger hjelp til å få slettet uønsket informasjon om deg selv på nett. På deres nettsider finner du også mange gode veiledninger til hvordan du kan gå frem selv.

Hvordan søker jeg Google om sletting?

Retten til å bli glemt gir deg mulighet til å be Google eller andre søkemotorer om å få fjernet visse søketreff som dukker opp ved søk på ditt navn.

Nyheter

Workplace by Facebook

Norske virksomheter som vil bruke Facebooks Workplace må få på plass vilkår som setter klare rammer for Facebooks oppdrag som leverandør. Vilkårene skal stå i en databehandleravtale.

Bilder av barn

Hvordan er egentlig reglene for publisering av bilder av barn? Og hvordan skal barnebilder håndteres slik at barnas rett til personvern og integritet tas vare på? Vi har laget en veileder som vil være nyttig for alle som ønsker å ta eller dele bilder av barn - enten det er i privat eller offentlig regi.

Barn på sosiale medier?

Både barn og voksne opplever utfordringer i møtet med sosiale medier. Medietilsynet har derfor i samarbeid med flere aktører utarbeidet en veileder med tips og råd til foreldre med barn på sosiale medier.

Lær om nettvett og personvern

Er du lærer eller jobber med barn og unge mellom 9 og 18 år? Eller har du egne barn i denne alderen? Har du tatt ansvar for å lære dem nettvett? Eller trenger du å lære litt selv? Gå til dubestemmer.no. Der finner du god og viktig informasjon om nettvett og personvern.

Digital dømmekraft

Hva er det og hvorfor er det viktig med kunnskap om dette?

Se denne lille filmen på drøye ett minutt for å forstå begrepet og hvorfor personvern og nettvett er viktig når vi navigerer på nett.

Til toppen