#5 SandKasten: Kan roboter redde demokratiet?

Demokrati er dagsaktuelt. Dessverre. Men kampen for demokrati handler ikke bare om storpolitikk og krig. Den handler også om hverdagslige vaner vi har – eller uvaner. Den handler om noe så knusktørt som arkivering.

Når vi mennesker har en lei tendens til å slurve med arkivering, kan vi overlate til roboter å sikre demokratiet for oss? Eller spretter det opp andre demokratiske problemer, om vi løser det første med automatisert arkivering? Dette er spørsmål som står sentralt i sandkasseprosjektet med Simplifai, som utvikler DAM, en digital arkiveringsmedarbeider. 

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Daniel Kohn og Tommy Nilsen fra Simplifai i tillegg til Datatilsynets Kaja Furuseth Breivik.

Hør episoden i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned

Hold deg oppdatert på hva som skjer i sandkassen, søknadsfrister og  arrangementer ved å abonnere på sandkassens eget nyhetsbrev.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.