-
Direktør Bjørn Erik Thon og avdelingsdirektør for teknologi, Veronica Jarnskjold Buer, avlegger et besøk i studio for å snakke om vår risikovurdering av Facebook. De reflekterer over alle de teknologiske, juridiske og etiske vurderingene og dilemmaene som førte frem til beslutningen.
-
Hvordan har dataetikk gått fra fremmedord til moteord på fem år? Da danske Gry Hasselbalch startet tenketanken Data Ethics i 2015 var dataetikk nærmest et fraværende ord. Nå er det et ord bedrifter smykker seg med, forbrukere er opptatt av og europeiske nasjoner vil bli verdensmestre i.
-
-Å være i en regulatorisk sandkasse er som å drive kontaktsport, der deltagerne ønsker eventuelle slag i trynet så fort som mulig. Det sier Chris Taylor i det britiske datatilsynet ICO, som deler erfaringer fra halvannet år med sandkasse.
-
Hvem har ansvaret for at personopplysninger om landets elever behandles på en god måte? Og har de den nødvendige kompetansen? Har skolene vært mer opptatt av å digitalisere raskt, fremfor å digitalisere riktig?
-
- Det kan ikke bare være en privatsak om du bryr deg om personvern. For om du gir blanke i personvernet ditt, kan det ha konsekvenser for alle i kontaktlistene dine og alle du kommuniserer med og om. Det sier Marc Rotenberg, som har tatt rollen som vaktbikkja, som vil passe på at alle de fine og personvernvennlige strategiene for kunstig intelligens, som stat etter stat vedtar, ikke bare blir tomme ord.
-
Hvordan jobber to store aktører med kunstig intelligens? Vi utfordret NAV og Schibsted til å fortelle om helt konkrete prosjekter de jobber med, om personvernutfordringer de har møtt på, og hvordan en regulatorisk sandkasse kan bidra til å utvikle gode og personvernvennlige løsninger.
-
- Vi kan ikke ha en fruktbar samtale om teknologi og hva den gjør med oss uten å diskutere de som faktisk styrer den, mener forfatter Dag Hareide. Han gjester den tredje episoden av Datatilsynets podkast for å snakke om teknologiens makthavere, og hva den nye teknologien gjør med oss. Samtalen er ledet av Bjørn Erik Thon.
-
Håndteringen av en smittsom og dødelig pandemi møter vanskelige dilemmaer og avveininger når liv og helse settes opp mot den enkeltes interesse i personvern. Hvordan har egentlig håndteringen av korona påvirket, og vil fortsette å påvirke, nordmenns personvern?
-
I april la regjeringen fram et forslag til ny etterretningslov. Loven skal beskytte oss mot et økende antall cybertrusler fra utlandet og et stadig endret trusselbilde. Men hvilke konsekvenser har det for personvernet at vi gir den kanskje aller hemmeligste tjenesten i Norge store mengder data om vår kommunikasjon og om våre liv?