-
Hva slags konsekvenser har det for deg om data som samles inn i en tjeneste brukes til noe helt annet? Hva når omfanget av informasjonsinnhentingen når et punkt der du får følelsen av at enhver meningsytring, samtale og bruk av tjeneste blir overvåket?
-
Episoden tar utgangspunkt i aktuelle lovforslag og prosesser fra PST og Etterretningstjenesten. Hva foreslås det å samle inn? Skal det gjøres målrettede søk eller letes i store datamengder etter noe mistenkelig? Hvordan utfordrer teknologien tidligere begrensninger, og hva med dataens tilbakevirkende kraft?
-
Tradisjonelt har myndigheter vært avhengig av egen kapasitet og egne ressurser for å få inn opplysninger til bruk i etterretning. I dag kan det virke som at det som faktisk begrenser myndighetenes tilgang til data, er en vilje til å ikke innhente informasjon fra private selskaper.
-
- Det er vanlig å bruke sikkerhet som argument for å rettferdiggjøre anti terror-arbeid og forsvar mot cybertrusler. Men vi ser også at enkelte europeiske myndigheter tar både teknikken og historiefortellingen i bruk for å innskjerpe samfunnsmoralen og myndighetenes lojalitetskrav.
-
Det finnes et hav av offentlige registre, og du står oppført i dem. Hva slags overvåkingspotensiale ligger i disse registerdataene? Lisa Reutter, PHD-kandidat ved NTNU og ekspert på datadrevet offentlig forvaltning, gjester den tredje episoden i Datatilsynets podkastserie.
-
- Når man flykter ut og får beskyttelse i et annet land kan man fort tenke at man er trygg, men for veldig mange flyktninger stopper ikke forfølgelsen der. NOAS gjester den andre episoden av serien i Datatilsynets podkast, som tar for seg et nytt perspektiv på overvåking.
-
- Hvis vi hele tiden tenker at vi ikke har noe å skjule, står vi i fare for å ende opp med et samfunn der vi ikke har noe sted å skjule oss, og det er bekymringsfullt, sier Lee Bygrave. Han gjester den første episoden i en ny podkastserie fra Datatilsynet.