Her er en oversikt over de pågående prosjektene i sandkassa.
-
Ahus har i dag en stadig voksende gruppe pasienter i digital hjemmeoppfølging (DHO). Hjemmeoppfølgingen gir mange fordeler for pasientene, men samtidig opplever Ahus utfordringer knyttet til håndtering av pasienters helseopplysninger, særlig blant barn og unge, og i samhandling med kommuner. I sandkassen ønsker de å få klarhet i hvordan de kan ivareta pasienters rettigheter og samtidig sikre at sensitive data deles på en trygg måte.
-
Tilgangen til juridisk rådgivning er ofte begrenset, spesielt for virksomheter som ikke har ressurser til å oppsøke tradisjonell advokathjelp. Juridisk ABC har derfor utviklet LawAi, et innovativt KI-verktøy, for å møte behovet for mer tilgjengelig juridisk veiledning. I sandkasseprosjektet ser vi på hvordan generativ KI kan brukes til å gi juridisk rådgivning samtidig som personvernet ivaretas.
-
Microsofts kunstig intelligente assistent Copilot har vinteren 2024 blitt rullet ut med full kraft, og NTNU ønsker å teste om dette er et verktøy som kan bli tatt i bruk i en stor organisasjon i offentlig sektor.
-
Helsedirektoratet har to pågående prosjekter, som begge utforsker bruk av KI og har sammenfallende problemstillinger. Prosjektene sikter mot barn, ungdom og deres familiemedlemmer, og begge løsningene vil gi svar og informasjon til brukere ved hjelp av KI. Det vil kunne omfatte store mengder data med personopplysninger fra brukerne, og reiser flere aktuelle spørsmål for utforsking i sandkassen.
-
Oppstartselskapet Mobai ønsker å gi personvernvenleg ansiktsgjenkjenning eit ansikt. I dette prosjektet vil vi mellom anna utforske om dei har kome opp med ei form for ansiktsgjenkjenning som faktisk ikkje er å regne som biometri (i juridisk forstand).