For tiden er det fem sandkasseprosjekter gående, men flere av dem er helt i sluttspurten. Det vil være plass til nye prosjekter i sandkassen over nyttår.
Abonnerer du på sandkassens nyhetsbrev, er du sikker på å få med deg når vi starter prosessen med å plukke ut de neste prosjektene.
Prosjekter med fokus på datadeling og økonomisk kriminalitet
Økonomisk kriminalitet er et enormt samfunnsproblem, og det brukes store ressurser i forsøk på forebygging. For å styrke kampen mot økonomisk kriminalitet, ønsker Datatilsynet og Finanstilsynet i fellesskap deltagere til sandkasseprosjekter, som ser på hvordan deling av data kan gjøre forebyggingen mer effektiv.
Regelverket på feltet er komplekst og stiller i noen grad motstridende krav til aktørene. Og der vi i sandkasseprosjekter ellers utforsker hvordan en tjeneste eller et produkt kan tilpasses regelverket, åpner vi her for å se på selve regelverket, for å identifisere konkrete hindre for nyttig datadeling.
Finanstilsynets sandkasse tar imot søknadene for slike prosjekter. Ta kontakt med Finanstilsynet ved Johan Aasen () eller .
Søknadsfristen for søknader i denne kategorien er 10. januar.
Sandkassens mandat
Datatilsynets regulatoriske sandkasse er et dialogbasert veiledningtilbud for å hjelpe fram personvernvennlig innovasjon og digitalisering. Vi har noen år fokusert utelukkende på KI-prosjekter, men det er ikke lenger et kriterie at prosjektet må involvere kunstig intelligens.
Det viktigste er at det er prosjekt der ikke bare deltakerne selv får utbytte av sandkasseprosessen, men at kunnskapen som genereres sammen med Datatilsynet også kan hjelpe mange andre prosjekter på veien til mer personvernvennlige løsninger.
Les om hvordan du kan skrive en god sandkassesøknad.
Vi vil altså starte prosessen med å plukke ut nye prosjekter over nyttår. Du kan søke ved å bruke skjemaet under. Har du ellers spørsmål knyttet til søknader og sandkasseprosjekter, kan du ta kontakt via .
Last ned
soknadsskjema_regulatorisk_sandkasse.docx
Siden søknaden sendes på e-post oppfordrer vi deg til å beskytte innholdet dersom deler av det er beskyttelsesverdig. Benytt for eksempel muligheten til å legge passord på word-dokumentet (Fil - Lagre som - Verktøy - Generelle alternativer - Passord for åpning). Passord utveksles per telefon. Alternativt kan også PGP kan benyttes for kryptering.
Offentlighet og taushetsplikt
Alle kan be om innsyn i dokumenter til og fra oss etter offentlighetsloven. Vi gir ikke innsyn i opplysninger vi har taushetsplikt om. Dette gjelder for eksempel tekniske innretninger og fremgangsmåter, samt drifts- eller forretningsforhold, som det vil være av konkurransemessig betydning å hemmeligholde for virksomheten, se forvaltningsloven § 13.
Dersom noen ønsker å få innsyn i søknadene, vil vi først ta kontakt med søkerne for å høre deres mening.